MENU
Sluiten

De PlantageSequoia Residences

The Challenge

De wintertuin transformeren in een groene oase van licht, een ontmoetingsplek voor jong en oud, in een eigentijdse doch tijdloze setting, waarbij binnen ook buiten is geworden. Het gebied rondom dierentuin ARTIS kenmerkt zich als een prachtige, groene en rustgevende omgeving, perfect om heerlijk te ontspannen. Een droomlocatie voor de ondernemers achter café- restaurants Dauphine en Amsterdam die samen met Studio Linse en ARTIS het concept "De Plantage" bedachten.

The concept

Studio Linse heeft voor het restaurant een modern en eigentijds concept ontwikkeld dat een open en uitnodigende uitstraling met zich meebrengt. De ruimte dient als een plek voor ontmoetingen, werken, studeren of waar je voor een drankje aan tafel gaat. Een hotspot voor zowel jong en oud in een uniek 19e -eeuwse houten serre, die aan de binnenkant is afgewerkt met natuurlijke materialen zoals marmer en massief eiken.

The result

Een monumentale ruimte met een frisse, kalme maar tegelijkertijd ook energieke uitstraling die ontzettend goed matcht met de omgeving. De uitwerking van het gehele maatwerkmeubilair en de wandafwerkingen hebben we voor onze rekening genomen. In deze samenwerking heeft de klant zelf het marmer uitgezocht  welke o.a. verwerkt zijn in de tafels, en het leer aangeleverd dat we hebben verwerkt in de banken. Ook zijn er stukken natuursteen verwerkt in de tafelbladen en topbladen van de servicemeubels. De Plantage; een populaire stek om lekker te genieten. Onder het genot van een hapje en drankje genieten van de omgeving met op de achtergrond het geluid van de vogels uit de naastgelegen volière.

Facts & figures

19 Eeuws houten serre
30 meter van de hoofdingang van Artis
De Plantage

De Plantage

 

 

 

 

De Plantage

De Plantage

De Plantage

De Plantage

De Plantage

De Plantage

De ruimte dient als een plek voor ontmoetingen, werken, studeren of waar je voor een drankje aan tafel gaat.