MENU
Close

MicrosoftHeadquarters

The Challenge

Renovating Microsoft’s head office, ‘The Outlook’ at Schiphol International Airport, to create a Customer Experience centre.

In this transformation the six core values: collaboration, openness/diversity, deliberate choices, commitment, focus time and refresh time were at the very heart of the process.

 

The concept

Interior architect D/DOCK created the Micro Polis concept. An innovative open working environment where the entire building is a customer experience. Where it is all about the new approach to work.

 

The result

A complete new-look office that has been designed as an open hub, a place where employees, partners, students and the public meet. No less than 72% of the property is open to the public and, as a result, remains enormously dynamic. For the employees, a great and inspiring workplace that reflects the character of Microsoft. We built the special custom-made furniture that lends this concept extra emphasis. .

 

Facts & figures

From Office to Customer Hub

72% open to the public
8000 m2 floor space
28% of the building is specifically intended for employees
Microsoft

Microsoft


| Design by D/Dock | Photography by Tessa Jol c.q. Michael van Oosten |

 

 

 

Microsoft

Microsoft


| Design by D/Dock | Photography by Tessa Jol c.q. Michael van Oosten |

Microsoft

Microsoft


| Design by D/Dock | Photography by Tessa Jol c.q. Michael van Oosten |

Microsoft

Microsoft


| Design by D/Dock | Photography by Tessa Jol c.q. Michael van Oosten |

Microsoft

Microsoft


| Design by D/Dock | Photography by Tessa Jol c.q. Michael van Oosten |

Microsoft

Microsoft


| Design by D/Dock | Photography by Tessa Jol c.q. Michael van Oosten |

Microsoft

Microsoft


| Design by D/Dock | Photography by Tessa Jol c.q. Michael van Oosten |

Microsoft

Microsoft


| Design by D/Dock | Photography by Tessa Jol c.q. Michael van Oosten |

Microsoft

Microsoft


| Design by D/Dock | Photography by Tessa Jol c.q. Michael van Oosten |

No less than 72% of the property is open to the public and, as a result, remains enormously dynamic.