MENU
Close

WoonbedrijfEindhoven

The Challenge

Woonbedrijf transferred from multiple traditional office locations to a single new head office on the Wal in Eindhoven. Open workspaces, quiet and noisy zones, all disciplines under a single roof; a completely different approach to working.

 

The concept

Within the scope of sustainability, but also for the sake of familiarity, Woonbedrijf wanted to incorporate many old eyecatchers from the old offices in  the new concept. There also had to be a link with the building’s former purpose, where the printing presses for the Eindhoven newspaper had stood.

Based on the plan of approach, sustainability and modularity, Woonbedrijf selected Gielissen to fit and finish the interior.

 

The Result

Along with various advisors, Shared Productions, Woonbedrijf and architects Van Eijk & van der Lubbe, a splendid result was achieved inside the maximum set budget.

An old telephone box was purchased for calling from and quiet areas were partly provided with old window and door frames from Woonbedrijf renovations. Veneer made from compressed newspaper was applied to a number of pieces of furniture (Woonbedrijf is built on the site where the Eindhoven newspaper printing presses once stood).

The pantries, which serve as a meeting place on each floor, are partly constructed or covered with waste materials derived from Woonbedrijf service department.

A lot of sheet material was used in the restaurant made from wood waste products. Many sustainable parts like leather handles on cupboards and suspension systems are Van Eijk & Van der Lubbe product designs.

 

Facts & Figures

280 reupholstered desk chairs
10 local designers and artists
100% sustainable design
400 open flex places
Woonbedrijf

Woonbedrijf


Photography: Rene van der Hulst in collaboration with Studio Boot
Project information:
Interior design: Van Eijk & Van der Lubbe
Graphic design: Studio Boot commisioned by Woonbedrijf, Eindhoven

Woonbedrijf

Woonbedrijf

Photography: Rene van der Hulst in collaboration with Studio Boot
Project information:
Interior design: Van Eijk & Van der Lubbe
Graphic design: Studio Boot commisioned by Woonbedrijf, Eindhoven

Woonbedrijf

Woonbedrijf


Photography: Rene van der Hulst in collaboration with Studio Boot
Project information:
Interior design: Van Eijk & Van der Lubbe
Graphic design: Studio Boot commisioned by Woonbedrijf, Eindhoven

Woonbedrijf

Woonbedrijf


Photography: Rene van der Hulst in collaboration with Studio Boot
Project information:
Interior design: Van Eijk & Van der Lubbe
Graphic design: Studio Boot commisioned by Woonbedrijf, Eindhoven

Woonbedrijf

Woonbedrijf


Photography: Rene van der Hulst in collaboration with Studio Boot
Project information:
Interior design: Van Eijk & Van der Lubbe
Graphic design: Studio Boot commisioned by Woonbedrijf, Eindhoven

Woonbedrijf

Woonbedrijf


Photography: Rene van der Hulst in collaboration with Studio Boot
Project information:
Interior design: Van Eijk & Van der Lubbe
Graphic design: Studio Boot commisioned by Woonbedrijf, Eindhoven

The Gielissen team presented the best plan by far and had thought through all the elements to reach an optimum and sustainable result”

Woonbedrijf